2013-01-14 Pressrelease


Gondolen gästas av världens bästa kocklandslag den 23-24 januari

Under 23-24 januari tar fem kockar från det Svenska Kocklandslagetöver köket på Gondolen. Gästerna kommer att få ta del av Kocklandslagets vinnarmeny som gjorde att de tog guld i Matlagnings-OS 2012.

Under kvällarna den 23-24 januari kommer Gondolen att erbjuda sina gäster den unika upplevelsen att få möta fem kockar från det Svenska Kocklandslaget och att få ta del av vinnarmenyn från Culinary Olympics 2012. Det Svenska Kocklandslaget kommer att representeras av Viktor Westerlind (kock), Daniel Roos (konditor), Johan Sandelin (konditor), Fredrik Hedlund (kock) samt Krister Dahl (lagledare).

– Varmköksmenyn som vi vann OS-Guld med är en gastronomisk resa genom Sverige. Västkusten och Norrbotten med långa, ostron och Kalix Löjrom i förrätten. Kronhjortssadel från Smakriket Skåne i varmrätten och Hösthallon, också de från Skåne i desserten. Välkommen att dela denna smakresa med oss på Gondolen, säger Krister Dahl, lagledare Svenska Kocklandslaget.

Gästerna på Gondolen kommer antingen att kunna beställa OS-menyn ”Into the wild” som inkluderar tre rätter eller OS-menyn plus två rätter där man har hämtat inspiration från Culinary World Cup 2012.

3-rätters: OS-menyn
Förrätt:
Gravad & sotad långa med Kalix Löjrom och krispigt långaskinn
Blomkåls- & brocolliterrin och mousseline med nordisk hetta
Cruditéer, citronsyrad gurka med ostronemulsion

Vitvinssås

Varmrätt:
Kryddstekt kronhjortsadel med hjortkorv och sylta på hjortnacke
Frasig potatis smaksatt med Sveciaost
Karljohansvamp-duxelle, säsongens grönsaker och pumpapuré
Vinägersås

Dessert:
Gräddfilspudding med hallonsorbet och hösthallon, serveras med yoghurtmaräng och mandelkaka smaksatt med hallonbrännvin
Ljummen hallontartelette med bryntsmörskum

5-rätters: OS-menyn + 2 rätter
Samma som ovan men med följande tillägg:
Inspiration från lagets förrätt vid Culinary World Cup 2010
Lättrimmad bakad lax & stekt havskräfta från Fjällbacka
Gravad terrin på lax och pilgrimsmussla
Pressad jordärtskocka med havskräftsmör

Ostar från Smakriket Sverige med garnityr

För alla: Amuser med inspiration från Smakriket Sverige
Petit-fours från Culinary Olympics

För att boka bord, ring Gondolens bordsbokning på 08- 641 70 90.

Tipsa en vän