2013-10-10 Calvadosskola med Monsieur Vincent Boulard från företaget Calvados Boulard

Calvadosskola med Monsieur Vincent Boulard


Calvados är ett äppelbrännvin som mestadels dricks som avec, till efterrätt, ostbrickan,
rött kött, matlagning och även till kaffet ”petit calvados” som fransmännen kallar då det. År 1825 grundades Calvados Boulard och finns i Pys d’Auge, i hjärtat av Calvados i Normandie, Frankrike.

Direktören Monsieur Vincent Boulard är den 5:e generationen som driver företaget Calvados Boulard. Monsieur Boulard besökte Sverige för att hålla Vincent Calvadoskola på det vackra Wijs Säteri i Varpsund och kombinerade detta med en trevlig lerduveskytte på Varpsunds Shooting Ground. Intervju med M.Boulard: http://www.youtube.com/watch?v=f1M0RdXM8ic

AUGUST XO är Boulard Calvados absolut bästa och särskilda exemplar. En utsökt calvados som håller nivån från det ögonblick du doftar tills du avsmakar denna karamell.

Lite fakta om tillverkningen: För en 70 cl flaska calvados behövs 7-8 kg äpplen och för en äldre calvados mellan 12-18 kg äpplen. För få fram en balanserad Calvados behövs 4 typer av äpplen: söt, bitter, bitter-söt och sura äpplen samt 5% päron. Man kan använda äpplen nästan året om bara det blir rätt blandning.

Foto och Text: Cristina Funke

Urban Dalhov och Carl Mörner, aftonens skjutinstruktörer
 
Lerduveskytte i Varpsund


Pierre från Philipsson och Söderberg tillhör bl.a. arrangörerna till evenemanget
 


Monsieur Vincent Boulard från företaget Boulard Calvados

och Cristina Funke


Förrätt på Calvadosskolan
 
Varmrätt på Calvadosskolan


Calvadosskole provning
 
Calvados


Nassos från Restaurang Créme
 
Wijs Säteri