2013-08-26 Ulrika Brydling som är en del av deltagarna på Kockarnas Kamp

Intervju med Ulrika Brydling från TV-programmet Kockarnas Kamp


Ulrika Brydling: Ekokock som brinner för hållbar mat. Drivit gourmet restaurangen Marmite i Åre fram till 2008, tävlat i OS 2004, Årets kock semifinal 2005 och 2006 samt tränat juniorkocklandslaget inför OS 2008. Driver nu 98% ekologiska restaurangerna Brydlings på Åhléns city Stockholm sedan 2012 tillsammans med syster Carina och mannen Jörgen Calmsund. Att servera så många gäster ekologisk mat lagad från grunden, det är kärlek.

Max Nöje: Vilken var den svåraste delen av programmet?
Ulrika Brydling: Det svåraste med hela produktionen var ovetskapen om vad som skulle hända härnäst. Vi vet ingenting, inte ens vad vi ska sätta på oss och när. Får vi äta nu? Får vi lämna rummet? Vad är nästa tävling? Osv

Max Nöje: Vilket var den roligastes del av programmet?
Ulrika Brydling: Roligast var att umgås med alla goa kollegor i en rätt så avslappnad miljö, förutom vid tävling.

Max Nöje: Var det något som du blev helt ställd eller chockad över?
Ulrika Brydling: Lite chockad över att man gör så konstiga saker i ladan, skär sig, fipplar, ja gör konstigt! Vad är definitionen på brunsås? En brun sås eller brunsås med grädde?

Max Nöje: Vem kände du var den värsta konkurrenten?
Ulrika Brydling: Värsta konkurrenten kändes som Johan. Grymt tävlingsinriktad och vass med kniven.

Max Nöje: Var det något du kände att detta vill jag ta till mig inför mitt arbetsliv?
Ulrika Brydling: Så roligt att jobba med så super duktiga människor i köket, glädje hela vägen så ska man ha det jämt.

Max Nöje: Vad har du för kommande projekt?
Ulrika Brydling: Närmast i tiden är Taste stockholm 6-8 september, Visa upp mathantverk från hela landet till stockholmarna, eko såklart! Finalen i Unga ekokockar närmar sig där jag är juryordförande 14 september. Särimner går av stapeln 8-10 oktober där SM i mathantverk avgörs och ja vi är där och dömer samt lagar gala middagen. Sedan ska vi fundera på hur vi ska utveckla verksamheten på Åhléns.

Max Nöje: Vilket annat program skulle du vilja vara med på?
Ulrika Brydling: Jag gillar att dansa och är super dålig på detta så gärna Let’s dance eller så skulle jag vilja göra ett eget matlagnings program där man lagar god, ekologisk och riktig mat!

Max Nöje: Hur ser ditt kök ut hemma och vilket köksredskap gillar du?
Ulrika Brydling: Har ett helt vanlig gammalt kök eftersom huset är från början av 1900-talet. Planen är att vi ska bygga ut och då sätta köket mer i fokus, den naturliga samlingsplatsen! Finns det något viktigare än kniven!!! Också gillar jag skärbräda, kastruller, rivjärn, spisen, mixern, bunkar ja typ allt!

Bild & Text: Cristina Funke