2014-03-04 Semlor på Fettisdagen hos "Under Kastanjen" på Kindstugatan 1, Gamla Stan.

Tipsa en vän
SEMLOR på Fettisdagen hos "Under Kastanjen" på Gamla Stan


Idag är det fettisdagen och även om semmelpremiären blir tidigare och tidigare för varje år så är det på fettisdagen en semla smakar som godast. Sedan 2012 anordnar sajten www.stansbasta.se(1) en tävling för att betygsätta semlorna i bland 4 000 konditorier i Sverige. Över 10 000 röster har kommit in och i måndags klockan 09:45 stod det klart att den godaste semlan i Stockholm hittar du på Under Kastanjen som ligger vid kanske Stockholms mest undangömda och pittoreska torg vid Brända Tomten i Gamla Stan.

Hittar du hit blir du rikligt belönad i form av en semla bakad enligt ett hemliga recept från bagarens egen mormor. Receptet står sig tydligen fortfarande!

– Jag vill inte avslöja hela receptet, men självklart används riktigt smör och allt bakas för hand. Det är en stor del av hemligheten. Riktigt roligt att få ett bevis på att folk gillar det vi gör, säger Anita Enblom, delägare av Under Kastanjen. Anita vill dessutom poängtera att även gluten- och laktosintoleranta kan få semlor där.

Det är dock bäst att hänga på låset om man vill få en semla imorgon. Enligt statistik(2) från Sveriges bagare och konditorier äter mer än varannan Stockholmare (54%) en semla imorgon!